Udviklingen indenfor solceller går rigtig hurtig for tiden. Priserne er faldet 70 % på solcellepaneler fra 2010 til 2017 og primo september 2018 fjernede EU told på kinesiske solceller. Dette har bevirket et yderligere fald, så solcellepaneler er på et historisk lavt niveau. Endvidere er der sket en udvikling på invertere og batterier, som medføre at solcelleprojekter er interessant for flere og flere i det danske marked.
- Solcelleparker til forsyningsanlæg er interessante, da de giver et stabilt afkast mange år frem. - Solcelleanlæg til eget forbrug, f.eks til landmænd, detailbutikker eller andre kan idag bygges med fornuftig tilbagebetalingstid - Solcelleanlæg til private, ofte i kombination med et batteri, giver en tilbagebetalingstid omkring 10 år.
I ovenstående projekter er der taget højde for de afgiftsreduktioner (elafgift og PSO-afgift) som myndighederne har besluttet. Driften af solcelleanlæg overvåges ofte ved hjælp af IoT teknologi og i visse anlæg anvendes IoT teknologien også til at optimere driften af den kundens totale energiløsning. Dette eksempelvis hvor IoT anvendes til at optimere forbruget, så der bruges mest muligt fra solcelleanlægget, for dermed at minimere kundens omkostninger til energi. Læs mere og IoT ved at klikke her.
Henvend dig til iEnergi på adressen herunder, hvis du vil vide mere om hvad solenergi kan bidrage med hos dig. info@ienergy.dk